19 Ağustos 2009 Çarşamba

Korumak

Çocuklarını korumak için çok fazla çaba sarf eden ailelerin başarıları huzurlarına bağlıdır. Huzursuz aileler çocuklarını koruduklarını düşünürler. Onu dinlediklerini düşünürler. Onun için ellerinden geleni yaptıklarını düşünürler. Bu üç düşünceden sadece sonuncusunda samimi ancak yetersiz kalır. Yetersizliğinin sebebi kendi durumlarındaki huzursuzluktur.

İnsan huzurlu olduğu yerde yaşama eğilimi gösteren bir canlıdır.

Dolayısıyla huzuru bulduğu yerde yeterlilik bulur. Uyuşturucu, alkol vb. madde bağımlılıklarının ya da kumar, pedofili, vb. davranış bozukluklarının sebebi olarak bu huzursuzluk gösterilebilir.

Diğer taraftan huzurlu insanlar koruma altındadır. Hayatımda kendim dahil olmak üzere huzursuz olupta mutlu bir insanın yanında kendini rahat hisseden, ona yakın davranmakta zorlanmayan bir insan tanımadım. Huzursuz insanlar huzursuz insanlarla birlikte olur. İnsanların kendine benzeyen kişilere beraberken huzurlu hissetmesinin sebebi budur.

Aynı şekilde ailesi huzurlu olan bir insan ailesi tarafından en doğru şekilde korunan insandır. İnsanın huzuru bulduğu yerde yaşama eğilimi de buradan gelir. Ailesinin yanında mutlu olan insanları anlayamayanlarınız olabilir. Artık anlayabilirsiniz.